Algemene voorwaarden

1. DEFINITIES

Opdrachtgever: iedere persoon of rechtspersoon die met Opdrachtnemer een overeenkomst heeft gesloten of wenst te sluiten en voorts diens vertegenwoordigers, gemachtigden en rechtverkrijgenden. Onder Opdrachtgever wordt tevens begrepen een vennootschap waarmee Opdrachtgever in een groep is verbonden.

Bax Recruitment: Bax recruitment en de daaraan gelieerde dochterondernemingen. Interim Professional: Onder Interim Professional wordt verstaan degene die in opdracht van Bax Recruitment diensten bij of ten behoeve van opdrachtgever uitvoert.

Diensten: Alle diensten die met toepassing van deze algemene voorwaarden door Bax Recruitment, althans door de Interim Professional van Bax Recruitment, worden geleverd aan c.q. bij de Opdrachtgever, uit hoofde van een Overeenkomst. Dit kunnen zijn Interim-management – en Werving & Selectie opdrachten.

2. TOEPASSELIJKHEID

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes van-, opdrachten aan en overeenkomsten met Bax Recruitment en haar opdrachtgever.
  2. Toepasselijkheid van door de Opdrachtgever eventueel gehanteerde voorwaarden op de Overeenkomst en de eventuele nader tussen Bax Recruitment en Opdrachtgever te sluiten overeenkomsten wordt door Bax Recruitment hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.

3. OPDRACHT

Een overeenkomst tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever, hierna te noemen “de opdracht”, komt tot stand indien Opdrachtgever de opdrachtbevestiging van Opdrachtnemer getekend heeft geretourneerd.

4. UITVOETING VAN OPDRACHT

Opdrachtnemer zal de opdracht op een zo goed mogelijke wijze ten uitvoer brengen. Opdrachtnemer heeft een inspanningsverplichting om op basis van de door Opdrachtgever verstrekte functiebeschrijving, één of meer kandidaten voor te dragen.

5. VERVULLING OPDRACHT

  1. De opdracht wordt als vervuld beschouwd zodra Opdrachtgever (voor zich dan wel middels of voor derden) een arbeidsovereenkomst met een door Opdrachtnemer voorgestelde kandidaat aangaat.
  2. De opdracht wordt in ieder geval als vervuld beschouwd zodra een Interim Professional van Bax Recruitment feitelijk een aanvang neemt met de uitvoering van de werkzaamheden.

6. TARIEF

  1. Het tarief wordt vastgesteld op grond van werkelijk bestede uren en op basis van het uurtarief, zoals vastgelegd in de opdrachtbevestiging cq. overeenkomst.
  2. Het tarief is exclusief BTW, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

7. HONORARIUM

  1. De opdracht wordt aanvaard zoals beschreven in de opdrachtbevestiging.
  2. Tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen, bedraagt het honorarium 20% van hetmet kandidaat overeengekomen bruto jaarsalaris te vermeerderen met BTW. Hethonorarium wordt te allen tijde gebaseerd op een 40 urige werkweek.
  3. Honorarium is verschuldigd op het moment dat de opdracht is vervuld.
  4. Tot het bruto jaarsalaris wordt gerekend:
    * Brutoloon inclusief vakantiegeld;
    * Dertiende maand, indien van toepassing;
    * Gegarandeerde bonus voor 100%;
    * Variabele bonus a 2/3 van het maximaal haalbare bonus bedrag;
    * Eventuele lease auto met een fictieve waarde van EUR 7.500,-
  5. Kosten die niet zijn inbegrepen in de opdracht, doch verband houden met de uitvoering ervan en met toestemming van Opdrachtgever door Opdrachtnemer worden gemaakt, zoals kosten voor advertenties, psychologische tests en reis- en verblijfkosten van de kandidaten, zullen worden doorbelast aan Opdrachtgever.

8. BETALING

  1. In de door Bax Recruitment aan de Opdrachtgever verstrekte opdrachtbevestiging, zullen de financiële voorwaarden nader worden gespecificeerd.
  2. Indien Opdrachtgever de factuur geheel of gedeeltelijk betwist, dient zij dit binnen 7 dagen na factuurdatum schriftelijk, onder nauwkeurige opgaaf van redenen aan Bax Recruitment te melden. Na deze periode vervalt het recht van de Opdrachtgever om de factuur te betwisten.
  3. Opdrachtgever is nimmer gerechtigd tot opschorting of verrekening van een factuur van Bax Recruitment.
  4. Opdrachtgever dient te allen tijde op het eerste verzoek van Bax Recruitment adequate zekerheid te stellen voor al hetgeen Bax Recruitment reeds opeisbaar te vorderen heeft en zal verkrijgen uit hoofde van de Opdracht.
  5. Opdrachtgever zal zich strikt houden aan de door Bax Recruitment aangegeven en tussen partijen overeengekomen wijze van tijdverantwoording, door middel van een tijdregistratiesysteem, of door middel van het moeten ondertekenen van ‘urenstaten’.
  6. Wanneer Opdrachtgever de door Interim Professional aangeboden urenstaat 3werkdagen na het aanbieden niet heeft geaccordeerd, worden deze automatischverwerkt als akkoord.
  7. Betaling door Opdrachtgever dient binnen 14 dagen, na factuurdatum te geschiedenzonder verrekening/korting of opschorting uit welke hoofde dan ook, tenzijuitdrukkelijk en schriftelijk anders door partijen is overeengekomen
  8. In geval van niet-tijdige betaling is Opdrachtgever, zonder dat nadereingebrekestelling is vereist, in verzuim. Over het totaal door Opdrachtgever verschuldigde dient Opdrachtgever aan opdrachtnemer de wettelijke rente te vergoeden. Voorts is Opdrachtgever aan Opdrachtnemer buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd ten bedrage van 15% van het verschuldigde met een minimum van 225 EURO.

9. GARANTIEREGELING

  1. Indien de door Opdrachtnemer bemiddelde kandidaat binnen 1 maand vanaf de eerste werkdag niet meer bij Opdrachtgever in dienst is, zal Opdrachtnemer, mits de Opdrachtgever aan al zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan, naar beste vermogen een nieuwe kandidaat trachten te werven en te selecteren voor dezelfde functie waarin, en tegen een vergelijkbaar salaris waarvoor de eerste kandidaat bij Opdrachtgever werkzaam is geweest zonder hiervoor (extra) kosten in rekening te brengen.
  2. De garantieregeling is niet van toepassing indien de kandidaat niet meer in dienst is bij Opdrachtgever als gevolg van; wijzigingen in de functieomschrijving, fusie en/of overname, reorganisatie, vertrek van zijn/haar direct leidinggevende.

10. AANSPRAKELIJKHEID

  1. Eventuele aansprakelijkheid van Opdrachtnemer is te allen tijde beperkt tot het totale bedrag, dat in gevolge de aansprakelijkheidsverzekering van Opdrachtnemer zal worden uitgekeerd.
  2. Opdrachtnemer is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.
  3. Opdrachtnemer aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard dan ook, die Opdrachtgever of derden mochten lijden als gevolg van een doen of (na)laten of (anderszins) functioneren van een door Opdrachtnemer aan Opdrachtgever voorgedragen kandidaat. Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer voor alle aanspraken van derden die voortvloeien uit of verband houden met enig doen of nalaten of (anderszins) functioneren van een door opdrachtnemer aan Opdrachtgever voorgedragen kandidaat.
  4. Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer voor eventuele aanspraken van derden, diein verband met de uitvoering van de opdracht schade lijden en welke aanOpdrachtgever toerekenbaar is.
  5. Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor vorderingen van derden wegensschade die veroorzaakt is doordat Opdrachtgever aan Opdrachtnemer onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt.

11. RECHTSTREEKSE BENADERING KANDIDAAT

Na voordracht (op een vaste danwel interim vacature) van een kandidaat dient de Opdrachtgever zich te onthouden van het rechtstreeks benaderen van deze kandidaat binnen 12 maanden na de voordracht, anders dan na voorafgaand overleg en met wederzijdse toestemming per geval, zulks op straffe van een direct door getroffen partij opeisbare boete ad € 25.000,= per kandidaat.

12. TOEPASSELIJK RECHT, BEVOEGDE RECHTER

  1. Op deze Algemene Voorwaarden, alsmede op de opdracht, is Nederlands recht van toepassing.
  2. Alle geschillen die ontstaan naar aanleiding van de opdracht of deze Algemene Voorwaarden zullen, voor zover niet anders door de wet dwingend voorgeschreven, zijn onderworpen aan het oordeel van de bevoegde rechter in Eindhoven.