BUSINESS CONTROLLER,  Vacature

VERVULD: BUSINESS CONTROLLER – EINDHOVEN

business controller eindhoven

Introductie

Ben jij een stevige sparringpartner, analytisch sterk en heb je een voorliefde voor techniek? Voor onze opdrachtgever in Eindhoven werven wij een Business Controller.

Organisatie

De organisatie is wereldwijd actief in high-tech manufacturing oplossingen voor de back end semiconductor industrie en maakt een mooie groei door.

Functie

In deze functie ben je onderdeel van het global FP&A team, bestaande uit 10 collega’s verspreid over de wereld en ben je verantwoordelijk voor de 2 Eindhovense BU’s.

Je leidinggevende zit in Maleisië en dotted line leg je verantwoording af aan de VP in Eindhoven. 

Als Business Controller ga je de organisatie helpen met het ‘in control” zijn van de business. Je denkt niet alleen vol enthousiasme mee maar je neemt ook het initiatief als het financiële geweten van 2 divisies. Jij bent de linking- pin tussen de finance organisatie en de business waarbij je de wensen vanuit de business op een juiste manier weet te implementeren met jouw financiële kennis.

In deze rol ben jij verantwoordelijk voor het verbeteren van de performance en het rendement van de divisies. Door dagelijks proactief te adviseren, business cases op te stellen (en te beoordelen) en performance te analyseren en te bespreken, draag jij bij aan het verder professionaliseren van de finance afdeling. 

Dagelijkse werkzaamheden

  • Opstellen van budgetten en forecast in nauw overleg met divisie directeuren en unit managers
  • Uitvoeren van analyses ten aanzien van omzet en marge ontwikkelingen
  • Verzorgen van verschillende financiële analyses o.a. investeringsanalyses

Als business controller krijg je energie van het analyseren van cijfers en op basis hiervan waarde toe te voegen. Jij bent sterk op de inhoud en weet verbinding te leggen met de operationele kant van de organisatie.

Als volwaardige gesprekspartner red jij je communicatief uitstekend op verschillende niveaus met diverse stakeholders en zoekt hier de verbinding. Jij hebt een continue verbetermentaliteit en daagt het management op een positief kritische wijze uit om zo vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan het anticiperen op ontwikkelingen en het realiseren van doelstellingen.

Functie-eisen

  • HBO+ werk en denkniveau in een financiële richting
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
  • Uitstekend communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels binnen alle niveau’s van de organisatie

Aanbod

  • Basissalaris: €70.000 – €80.000
  • Bonusregeling
  • Branche: High-Tech productie
  • Contract: jaarcontract

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *